Over mij

 

Ik ben Joëlle Baijer, een jonge fotograaf uit Utrecht. Mijn fotografische interesse ligt vooral in de portretfotografie, straatfotografie en fotojournalistiek.


Ik streef ernaar mensen op een zo natuurlijk mogelijke wijze vast te leggen, en in de foto’s hun emoties naar boven te halen. Om dit te bereiken fotografeer ik mensen graag in hun omgeving en dit is ook de reden waarom straatfotografie en fotojournalistiek mijn aandacht trekken. 
Het is een kunst en een groot plezier om mensen op straat in een seconde op een karakteristieke wijze vast te leggen. De mens is veelzijdig en iedereen is verschillend. Dit is een van de belangrijkste uitgangspunten van mijn werk.


Door mijn studieachtergrond kom ik regelmatig in Afrika en ik ben dit gaan combineren met mijn passie voor fotografie. Ook daar fotografeer ik het liefst mensen. De mensen daar zijn over het algemeen erg enthousiast en willen graag zichzelf en hun cultuur laten zien. 
Voor mij is een foto niet alleen een mooi plaatje maar ik wil dat mijn beelden een verhaal vertellen en dat mijn foto’s karakter uitstralen.